Home »

Senior coaching

Forskning i adfærdsbiologi har vist, at det moderne menneske er ubevidst om krybdyrhjernens styring af vores adfærd. En styring der er langt større, end vi hidtil har været bevidst om. Bevidstgørelse af denne viden vil få stor betydning for menneskets selvforståelse fremover. En ny og helt anderledes forståelse der vil ændre bl.a. personlig udvikling.

Som mange andre, har du sikkert undret dig over at mennesker kan være hensynsløse og til tider grusomme, selvom verden kunne være meget bedre. Som barn fra 2. verdenskrig og fra starten af mit voksenliv har jeg søgt svaret på, hvad en dybere årsag kunne være. Først da jeg havde passeret de 40 år kom svaret ved publiceringen af 15 års adfærdsbiologisk hjerneforskning: “Et humanistisk samfund er en svær opgave for menneskets nedarvede, medfødte urhjerne også kaldet krybdyr hjernen!

I årene der er gået siden, med undervisning og adfærdspsykologisk forskning, er det blevet klart for mig, at hvis verden skal ændres, skal vi allerede som børn lære i institutioner og skoler, og ikke mindst, skal forældre kunne lære deres børn den viden og den adfærd, som kan kompensere for urhjernens mangler. Men dette vil naturligvis tage os adskillige generationer at opnå. Så ny, som denne viden er, er det nu, og indtil videre, kun muligt at undervise voksne kompetente mennesker, som selv ønsker at mestre livet bedre.

Senior coaching er således for mennesker med både en erhvervsmæssig og personlig livserfaring, som indser at der findes et yderligere udviklingspotentiale, når de – i en alder fra først i 30’erne – har passeret den første ungdom. Mange glemmer nemlig hen ad vejen, at bruge deres erfaringer til at skabe en øget livskvalitet – på alle områder af livet.

Hvad enten vi vil sikre en optimal kvalitet i arbejdslivet, som gode ledere, eller vi vil sikre det i privatlivet, og blive forældre der kan lære deres egne børn de relevante adfærdstyper, er denne type coaching målrettet til dette. Et tværfagligt, professionelt koncept skabt til personlig udvikling – gennem alle livets faser.

Coaching vision

Et moderne, humanistisk samfund er en svær opgave for vores medfødte, urgamle hjernedele.

Siden coaching- og psykoterapeutiske metoder i starten af 1970’erne begyndte at blive brugt til personlig udvikling i Danmark, har jeg været blandt pionererne, og arbejdet med mennesker efter en vision om ”at gøre de bedste bedre” – “til gavn for de svageste”.

Ingen er bedre til at lede andre, og en virksomhed, end til at lede sig selv, og sit liv! ”Den fødte leder” er et håndværk. Ingen er født til at være leder. ”Den fødte partner” og ”den fødte livskunstner” er ligeledes et håndværk. Ingen er født til at være den perfekte partner i et forhold, eller til at kunne få det optimale ud af deres liv, hvor arbejdsliv og privatliv samtidig går op i en højere enhed.

Citat af Lewis Mumford: ”Livet er den eneste kunst, som vi forventes at praktisere uden forberedelse og uden foregående prøver, fejl og sjuskeri, som ellers er nødvendig for oplæring”.

Se: www.personlig-udvikling.dk.

Copyright 2023